Friday, 7 December 2012

How To Order Ryoga Parts For Dummies

Mesti ramai yang ada masalah kerosakkan reel dan sukar nak dapatkan part. Kalau cari kat kedai pun, harganya mungkin sangat mengarut dan very shitt.. Bayangkan skru bodoh z2020 seketul rm 10, padahal kalau cari kat bolt and nut baru 20 sen. Sangat la terasa bodoh bila membelinya.
So kalau masih nak barang yang ori, made in japan.. lebih baik order sendiri. Masih boleh terima akal harganya. Cara-caranya begini
Mula-mula bukak website http://www.plat.co.jp/ dan cari barang yang dikehendakki kat sini. Kalau memang dah ada lagi mudah, terus beli jer.. kalau tak ada, contohnya part Daiwa Ryoga, cuba google dahulu schematic diagram, kalau boleh dalam pdf lagi senang nak tengok kot.. pastu email ke  mail@plat.co.jp , cakap dalam email tu part mana yang anda nak.. ada no kan kat diagram, listkan contoh nak bearing no 54, no 48 dan mana-mana je lah part yang kamu mau.

1. Pastikan anda ada schematic diagram lepas tu email ke mail@plat.co.jp , Bagi tau part yang mana ko nak.. ada no part lagi senang..
2. NAnti dia akan reply harga dan cara pembayaran termasuk kos shipping. Kalau nak senang bayar pakai paypall. cara nak buat paypal try google lagi.
3. Lepas bayar , tunggulah dia shipped,, shipped toll

Ternyata lebih murah, aku pernah tanya kedai tuuttt.. boleh order tak? dia cakap.. woooo part daiwa mahal woooo..
hoiiii... aku tanya lain ko jawab lain apsal??
Schematic Diagram for Daiwa 1016HL
No comments:

Post a Comment